Joti 2012: Her kan du chatte!

Chatte-vinduet finnes også i fullskjerm.

Husk at du aldri må oppgi informasjon om hvem du er, hvor du bor eller hvor vi arrangerer Joti. Du kan skrive inn fornavnet ditt og si at du er speider i Oslo, men ikke noe mer detaljert enn det. Husk at du aldri egentlig vet hvem du chatter med nett. Ha det gøy og chat med speidere fra hele verden, men vær forsiktig!

Øverst i vinduet ser du en linje. Helt til venstre på denne står det 'Status'. Hvis du klikker her, så får du et skjermbilde med en god del teknisk informasjon. Deretter står det '#scandinavia'. Du ser at dette er en chattekanal, fordi det begynner med tegnet #. Når du klikker på #scandinavia, så får du en liste til høyre med rare internett-navn. Dette er listen over andre chattere som er i akkurat denne kanalen (#scandinavia), akkurat nå. I hovedvinduet ser du hva disse skriver. Helt nederst har en linje hvor du selv kan skrive noe. De andre vil se hva du skriver.

Det finnes selvfølgelig mange flere chattekanaler enn bare #scandinavia. To andre eksempler er #international01 og #english01. Skriv /list, og klikk på 'Status'. Nå får du en lang liste over kanaler. Alle kanalnavn begynner med #. For å bli med i en kanal, skriver du /join #[kanalnavn]. På den øverste lista har du oversikt over alle kanaler du er med i. Kanskje du ha en privat samtale med noen? Da skriver du /msg [kallenavn] [melding]. Meldingen blir sendt til den aktuelle personen. I statuslinjen øverst ser du nå kallenavnet til denne personen. Det som skrives i denne ruten, er nå privat mellom dere to.

Hvis du trenger hjelp er det bare å spørre en leder :o)

Tekst og publisering: Jo