Familiedag på Liastua

Untitled

Lørdag 2. februar var 50 speidere, foreldre, søsken, venner og inviterte samlet til familiedag med grilling, natursti ski og aking ved Liastua. Grilling av pølser og pinnebrød var den beste aktiviteten. Det var fullt rundt grillen så lenge det var bål!

Etter hvert som små og store ble mette var det aktiviteter som langrennstur, slalom, aking og natursti som fanget interessen. Noen gikk en tur til Danseplassen og tilbake, andre tok turen mot Skillebekk for å få de store bakkene – både ned og opp igjen.

Naturstien hadde spørsmål om trær, blomster, sanger og dyr. I tillegg var det praktiske oppgaver som livline- og konglekasting og gjetting av antall pasta i et glass og hvor langt et tau var. Livlineposten var den morsomste - der ble det kø!

Familiedagen er registrert som tur i en nasjonal konkurranse som heter Haikeligaen for både troppen og småspeiderne. Troppen er ofte på tur og leder nå i sin aldersgruppe!. Oppdagere og stifinnere er registrert sammen under oppdagere. De har bare en tur registrert foreløpig og ligger på bunnen! Men vi tar opp konkurransen – det kommer invitasjon til flere turer i løpet av våren!

Det kom også to reportere fra Akers Avis Groruddalen. Snart kan du lese om oss i lokalavisa.

Du kan også se bildene som lysbilder eller som oversikt.

Tekst: Inger Helen Jensen. Foto og publisering: Jo William Rimstad