Stavanger 2013: Det viktigsteDenne siden ble sist oppdatert 16.6.2013.

Helsekort:
Ta med ferdig utfylt og signert helsekort på møtet mandag 17. juni. De som ikke kommer på møtet må sende eller levere det til Tor så snart som mulig. Fordi vi skal ordne med sikkerhetskopi til hjemmeleder er det for sent å levere helsekortet ved avreise.

Helsekortet inneholder helseopplysninger om deltakeren, kontaktinfo til foresatte og badetillatelse. Husk å beskrive eventuell medisinering godt. Vandrere, rovere og ledere skal levere helsekort. De som er under 18 år må ha signatur fra en foresatt.

Avreise:
Vi møter opp i avgangshallen på OSL Gardermoen fredag 5. juli senest kl 1200. Ha på speiderskjorte. Det er viktig at alle møter opp til tiden fordi vi skal sjekke inn som gruppe, og sekkene må sendes som spesialbagasje. Dermed trenger vi lenger tid enn normalt til innsjekking. Avtal gjerne med hverandre så dere kan kjøre flere samlet til Gardermoen. (Trenger dere telefonnummer til andre kan vi videreformidle.) Vi skal fly med Norwegian DY 532 kl 1340. Flyet er på Sola i Stavanger kl 1435. Derfra tar vi shuttlebuss til leiren.

Hjemkomst:
Lørdag 13. juli går flyet vårt DY 537 fra Sola kl 1430. Det skal lande på Gardermoen kl 1525. Husk at Gardermoen er siste stopp på fellesreisen. Avtal gjerne med noen av de andre om å hente og kjøre samlet hjem.

Gyldig legitimasjon:
Husk å ta med offentlig gyldig legitimasjon. I forbindelse med flyreise eller ved eventuell hendelse i leiren kan du bli bedt om å legitimere deg. Pass og førerkort er godkjente identifikasjonspapirer.

Mat før avreise:
Spis lunsj hjemme før du reiser. Ta eventuelt med niste som du kan spise før vi går gjennom sikkerhetskontrollen. Vi ordner felles mat fra middag fredag og videre.

Lommepenger:
Vi oppfordrer ikke til å ta med mye lommepenger. Men det er greit å ha med litt, det vil være både kiosk og speiderbutikk i leiren. Du kan bruke bankkort begge disse stedene. Det blir mulig å ta ut penger på leirkontoret og hos Speider-Sport.

Oppbevaring av pass og penger:
Hvis du ønsker kan "Dagens leder" ta vare på id-papirer og en del av pengene for deg i løpet av leiren.

Utstyrsliste:

På deg:
— Speiderskjorte (brett opp ermene hvis det er varmt)
— Speiderskjerf og knute
— Langbukse eller shorts (avhengig av temperatur)

Håndbagasje:
— Norwegian tillater 1 kolli inntil 10 kg. Maksimum størrelse er 55 x 40 x 23 cm.
— Dagstursekk
— Tom drikkeflaske
— Langbukse eller shorts (motsatt av hva du har på deg)
— Jakke
— Genser
— Pass/ID
— Solbriller
— Caps/solhatt
— Skrivesaker
Dagstursekken du pakker håndbagasjen i skal du senere bruke hver dag når du skal rundt i leiren på økter. Husk at den må være stor nok til å romme både litt varmt tøy, badetøy, håndkle, regntøy, niste, drikke, solkrem, solhatt, litt patruljeutstyr og skrivesaker. Hvis det blir ustabilt vær kan det hende vi samme dag må ha med klær både til regnvær og til varm sommersol med bading.

Til lagring i teltet:
Det er lurt å ta med en ekstra, sammenleggbar bag i sekken. (En IKEA-pose fungerer bra. Den tar liten plass.) Den kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da et ekstra sted du kan oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan til eksempel oppbevare skittentøy der.

Merking:
Når vi bor tett sammen i telt er det lett å blande klær og utstyr. Ofte har flere personer helt like klær. Da er det fort gjort å ta feil av hva som er ditt. Husk å merke både klær, sekker, bager og utstyr med navnet ditt. I tillegg til å merke på utsiden er det smart å legge en adresselapp i hver kolli du tar med på flyet.

Skotøy:
Du trenger minst to par gode, allerede inngåtte sko. Et av parene kan gjerne være fjellstøvler. Vi kommer til å gå mye hver dag. Vi vet lite om hvilket vær det blir, så du må også ha med slagstøvler. Hvis vi får finværet vi håper på er det lurt å ta med sandaler også.

Bagasje:
— Norwegian tillater 2 kolli innsjekket bagasje, hver av dem inntil 20 kg.
— Ryggsekk
— Sammenleggbar bag (i sekken)
— Sovepose
— Liggeunderlag
— NB! Viktig: Regnjakke og regnbukse (kraftig type)
— Gummistøvler
— Fjellstøvler eller gode sko til å gå i fjellet
— Sandaler
— Tynn genser
— Varm ullgenser
— Vindjakke
— Badetøy
— Ull-longs
— Lue
— Skjerf
— Vanter/votter
— Bukse
— T-skjorter
— Undertøy
— Sokker
— Joggesko, 2 par
— Shorts
— Såpe
— Tannbørste
— Tannkrem
— Håndkle
— Dyp tallerken
— Flat tallerken
— Kniv, skje, gaffel
— Kopp
— Lommelykt
— Myggmiddel
— Speiderkniv
— Solkrem

Hvis du har:
— Fotoapparat
— Myggnetting
— Sysaker
— Leirbålskappe
— FM-radio

Mobil, iPod og spill:
Husk at elektronisk utstyr lett blir ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ha med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken. Du vil kunne lade mobilen i løpet av leiren. På samme måte som på leiren i fjor blir det en «ladekasse».

Kontaktinfo ledere:
Under reisen og på leiren: Tor, 9825 7823
Under reisen og på leiren: Jo, 9092 4540
Hjemmekontakt: Inger Helen, 9246 8430

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med tor@fossumspeider.org eller jo@fossumspeider.org.


Publisering: Jo