Stavanger 2013: Kjekt å viteDenne siden ble sist oppdatert 16.6.2013.

Leirsang:
«We Got What It Takes» er skrevet og blir fremført av Hanne Sørvaag. Du finner den på WIMP, Spotify og iTunes. Teksten finner du her.

Postadressen din på leiren:
Navnet ditt
Fossum Furuset KM-speidere
Oslospeiderne
Speiderlandsleir Stavanger2013
Treskeveien 3
4043 HAFRSFJORD

Leir-ABC:
Har du spørsmål om leiren kan du trolig finne svar her.

Radio Rotor:
Leirens egen radio kan du høre på FM-radio i leiren eller på nett hjemmefra.

Impress:
Fire ganger i løpet av uke kommer leiravisa Impress ut. Les første utgave her.

Internett:
Det blir trådløst, gratis internett over hele leiren.

Reiseforsikring?
Når du har betalt kontingent har du to typer forsikring på arrangementer gjennom Norges KFUK-KFUM-speidere; ansvars- og ulykkesforsikring. Personlig utstyr er ikke dekket. Ansvarsforsikringen fungerer kun innen Norden. Kollektiv ulykkesforsikringen gjelder hele verden. Kollektiv ulykkesforsikring dekker ikke behandlingsutgifter som overstiger kr 36 440,- og dekker ikke eventuell hjemtransport av den syke. Skulle vi vært på leir i utlandet måtte du hatt egen reiseforsikring. Nå som vi skal være i Norge kan du vurdere behovet selv.

Stavanger 2013:
Landsleir for Norges speiderforbund. Fredag 5. - lørdag 13. juli 2013. (Legg merke til at vi har en reisedag i forkant av den offisielle starten av leiren på lørdag.) Deltakere fra oss er vandrere (gått ut 6. klasse), rovere og ledere.

Leir nær byen:
Leirområdet ligger ved Hafrsfjord, ca 15 min. unna flyplass, togstasjon og bykjerne. Området er mest kjent for slaget i Hafrsfjord hvor Harald Hårfagre beseiret en rekke småkonger og markerte samlingen av Norge i 872. Det kjente monumentet «Sverd i Fjell» er like ved der leiren skal være. Noen steder er leirplassen noe kupert, men det gir oss bare ekstra gode muligheter for å imponere! Den store veien som går gjennom leirområdet vil bli sperret under leiren.

Artister:
På åpnings- og avslutningsleirbålet kommer blant andre Envy, LidoLido, Hanne Sørvaag og Erik Solbakken.

Furuset:
Vi samarbeider som vanlig med speiderne fra Furuset. Vi gleder oss til en super leir i år også!

Konsept:
Leirens motto er «Ganske imponerende». Vi setter fokus på det vi speidere kan som er bra, og det vi er ekstra gode til. Vi tar utgangspunkt i klassisk, norsk speiding, og ønsker at alle skal bruke leiren som en arena til å vise frem hvor gode de er. Det handler om å være gode til å lede og organisere, bygge og drive en leir under primitive forhold, dra på utfordrende turer i naturen og å skape imponerende opplevelser sammen.

Gruppebidrag:
Markedsdagen «Finale» fredag og «Gruppebidraget » er gruppenes bidrag til programmet på leiren. «Gruppebidraget» gjennomføres en dag i hvert Punkt (to økter á to timer) i løpet av leiren. Hensikten med gruppebidraget er at deltakerne på leiren skal få oppleve mangfoldet og kompetansen som finnes i speidergruppene som deltar på leiren. Gruppene får i oppdrag å planlegge og gjennomføre en øktaktivitet. Aktiviteter kan velges fritt ut fra egne velprøvde aktiviteter i gruppa, fra speiderbasen eller tips fra programetaten.

Kveldsprogram:
Kveldsprogram er aktiviteter som tilbys speiderne på kveldstid. Det er frivillig å delta og man trenger ikke å komme sammen med patruljen sin. Aktivitetene er gruppert etter de fire Punktene: Ild, Lag, Vann og Tau. Det er ønskelig at speiderne deltar på en aktivitet fra hvert Punkt i løpet av leiruka. Dette vil bli knyttet til et merke. Speiderne får mulighet til å delta i imponerende aktiviteter og til å imponere selv. Har du for eksempel lyst til å bygge ditt eget vannkraftverk for å lyse opp mørket? Da er det bare å komme seg ut på kveldstid!

Finale:
Alle leirer har en slutt, men denne har en finale! Stavanger 2013 avslutter med Finale på fredag. Finale er ALT, det er tivoliet du aldri trodde du skulle få se, og aktivitetene du har drømt om å få prøve. Sitter dere med en god ide, eller er dere skikkelig gode til noe dere tror andre synes er gøy? Rett og slett en klassisk markedsdagsaktivitet! Du og din gruppe skal imponere både de andre deltakerne og alle dem som kommer på besøk denne dagen med en aktivitet. Aktiviteten vil være en del av gruppenbidraget til Stavanger 2013.

Fra morgen til kveld – hele uka:
Hoveddelen av leirprogrammet foregår mandag til fredag. Det vil bli ett døgn med haik, én dag med gruppebidrag og én dag med tur til Preikestolen. På kveldene fra søndag til torsdag vil det være spennende drop-inaktiviteter for speiderne, og det vil være peffsamling for å motivere de viktigste lederne vi har i speideren.

Tau: Pionering, knuter, klatring:
Leiren vil bli delt inn i fire, og hver del vil få sitt samlingspunkt; et Punkt. Vi fra Oslo er med i «Tau». Hvert Punkt vil bestå av forskjellige tilbud, aktiviteter og tjenester, og de har fått navn etter elementer som speidere bruker for å imponere med: Ild, Vann, Tau og Lag.

Rover- og lederoppgaver:
I tropper med mange ledere i forhold til antall speidere (mer enn 1 leder for Roverne forventes å bidra til leirens gjennomføring, men selvsagt ikke i like stor grad som fulltidsstab.

Mer info:
Du finner alltid oppdatert informasjon om leiren på stavanger2013.no

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med tor@fossumspeider.org eller jo@fossumspeider.org.