Asker 2014: Tett på avreiseDenne siden ble sist oppdatert 1. august 2014.

Her er en samling av lenker og info om leiren. Legg spesielt merke til avsnittet om helsekort. Husk at du alltid kan finne oppdatert info om leiren på kmpeider.no/landsleir. Leiren har også en egen blogg.

Helsekort:
Helsekortet er et nyttig hjelpemiddel for at speiderne kan få den hjelpen de trenger hvis de blir syke eller skadet på leiren. Det inneholder opplysninger om helsetilstand og eventuelle medisiner. Det forventes at alle deltakere fyller ut helsekort, dette gjelder både stab, speidere og ledere. Ledere og stab oppbevarer helsekortene sine selv, mens troppsledere oppbevarer helsekort for speiderne i egen gruppe.
Ferdig utfylt skjema skrives ut. Alle under 18 år må ha signatur fra en foresatt. Fordi skjemaet inneholder fødselsnummer og sensitiv informasjon skal skjemaet ikke sendes i epost. Tor har sikker postkasse, så her kan du alltid levere en konvolutt med helsekort i postkassen hans i sportsboden. (Adresse: Jacobine Ryes vei 94.) Frist: En uke før leiren slik at hjemmeleder kan få en kopi. Du kan lese mer info om helsekortet.

Asker 2014:
Landsleir for Norges KFUK-KFUM-speidere på Blakstad/Vettre i Asker kommune. Lørdag 2. - lørdag 9. august 2014. Deltakere fra oss er vandrere (gått ut 6. klasse), rovere og ledere.

Avreise:
Vi møter opp på Grorud togstasjon på perrongen retning Oslo sentrum. Lørdag 2. august senest kl 0930. Ha på speiderskjorte. Avtal gjerne med hverandre så dere kan kjøre flere samlet til toget. (Trenger dere telefonnummer til andre kan vi videreformidle.) Vi skal ta lokaltog kl 09.55 til Asker. Derfra tar vi shuttlebuss til leiren. De som har periodekort tar med det, lederne kjøper billett til resten.

Sporty rovere:
Roverne blir ikke med på tog og buss. De padler til leiren!

Hjemkomst:
Lørdag 9. august tar vi buss og tog tilbake. Trolig er vi tilbake omtrent midt på dagen. Husk at Grorud togstasjon er siste stopp på fellesreisen. Avtal gjerne med noen av de andre om å hente og kjøre samlet hjem.

Mat før middag:
Ta med niste og drikke du kan spise til og med lunsj. Vi ordner felles mat fra middag lørdag og videre.

Lommepenger:
Vi oppfordrer ikke til å ta med mye lommepenger. Men det er greit å ha med litt, det vil være både kiosker og speiderbutikk i leiren. Du kan velge om du vil betale kontant eller med kort. Alle salgssteder har bankterminaler. Disse tar kun BankAxept og ikke kredittkort. Det vil være mulig med kontantuttak.

Utstyrsliste:

På deg:
— Speiderskjorte (brett opp ermene hvis det er varmt)
— Speiderskjerf og knute
— Langbukse eller shorts (avhengig av temperatur)

Til lagring i teltet:
Det er lurt å ta med en ekstra, sammenleggbar bag i sekken. (En IKEA-pose fungerer bra. Den tar liten plass.) Den kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da et ekstra sted du kan oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan til eksempel oppbevare skittentøy der.

Merking og pakking av utstyr:
Vi opplever at noen kan tro at «dette er slikt jeg har», mens de egentlig ikke har tatt det med på leir. For begge parter (både riktig eier og feil eier av tøy og utstyr) er det bra med merking og navning av alt. Det er også veldig viktig at speiderne pakker alt utstyr selv. Det hjelper lite at «snille» foreldre pakker det som står på listen, dersom speideren ikke husker hva som er sagt at er pakket. Alle speidere pakker sekken selv! Selvgjort er velgjort! :)

Skotøy:
Du trenger minst to par gode, allerede inngåtte sko. Et av parene kan gjerne være fjellstøvler. Vi kommer til å gå mye hver dag. Vi vet lite om hvilket vær det blir, så du må også ha med slagstøvler. Hvis vi får finværet vi håper på er det lurt å ta med sandaler også.

— Ryggsekk
— Sammenleggbar bag (i sekken)
— Dagstursekk (Denne kan du bruke hver dag når du skal rundt i leiren på økter. Husk at den må være stor nok til å romme både litt varmt tøy, badetøy, håndkle, regntøy, niste, drikke, solkrem, solhatt, litt patruljeutstyr og skrivesaker. Hvis det blir ustabilt vær kan det hende vi samme dag må ha med klær både til regnvær og til varm sommersol med bading.)
— Sovepose
— Liggeunderlag
— NB! Viktig: Regnjakke og regnbukse (kraftig type)
— Gummistøvler
— Fjellstøvler eller gode sko til å gå på haik — Sandaler
— Tynn genser
— Varm ullgenser
— Vindjakke
— Badetøy
— Ull-longs
— Lue
— Skjerf
— Vanter/votter
— Bukse
— T-skjorter
— Undertøy
— Sokker
— Joggesko, 2 par
— Shorts
— Såpe
— Tannbørste
— Tannkrem
— Håndkle
— Dyp tallerken
— Flat tallerken
— Kniv, skje, gaffel
— Kopp
— Lommelykt
— Myggmiddel
— Speiderkniv
— Solkrem
— Tom drikkeflaske
— Langbukse eller shorts (motsatt av hva du har på deg på reisen)
— Jakke
— Genser
— Solbriller
— Caps/solhatt
— Skrivesaker

Hvis du har:
— Fotoapparat
— Myggnetting
— Sysaker
— Leirbålskappe

Mobil og spill:
Husk at elektronisk utstyr lett blir ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ha med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken. Du vil kunne lade mobilen i løpet av leiren. På samme måte som på leiren i fjor blir det en «ladekasse».

Kontakte oss?
Oppgaven som ansvarlig leder går på rundgang blant oss i Fossum og Furuset. Du kan kontakte "Dagens leder" ved å ringe 4048 7088. Tor har mobil 9825 7823 og Jo har 9092 4540.

Reiseforsikring?
Når du har betalt kontingent har du to typer forsikring på arrangementer gjennom Norges KFUK-KFUM-speidere; ansvars- og ulykkesforsikring. Personlig utstyr er ikke dekket. Ansvarsforsikringen fungerer kun innen Norden. Kollektiv ulykkesforsikringen gjelder hele verden. Kollektiv ulykkesforsikring dekker ikke behandlingsutgifter som overstiger kr 36 440,- og dekker ikke eventuell hjemtransport av den syke. Skulle vi vært på leir i utlandet måtte du hatt egen reiseforsikring. Nå som vi skal være i Norge kan du vurdere behovet selv.

Deltakere:
Vi er speidere fra både Fossum og Furuset på vårt gruppeområde.

Program:
Dagspgrogrammet er klart. Du kan glede deg til mye bra progam. Det blir alt fra speidertivoli til bryllup med Fossum-speidere!

Haik:
Vandrerne har fått haiken som var ønsket; Togtur, haik fra Lommedalen til Fossum. Du kan studere eller laste ned hele løypa. Vi skal på haik fra tirsdag til onsdag.

Globalløpet:
Alle deltakere utfordres til å spørre de dere kjenner; foreldre, tanter, onkler, faddere og andre til å hjelpe til med å sponse seg med et pengebeløp til Globalløpet i forkant av landsleiren. Globalløpet er en merket løype på 500 meter. Deltakerne får en halv time på seg til å gå eller løpe denne runden. Speiderne kan enten sponses med et beløp per runde de gjennomfører, eller med et fast beløp. Alle som skal delta på Globalløpet må ha minst en sponsor, og det må leveres inn sponsorskjemaer.

Meny:
Til middag kommer du til å få servert hamburger, kotelett, fiskekaker, taco, laks og pølser. Det er laget en egen matbok hvor du kan lese hele menyen.

Leirsangen:
På åpningsleirbålet kommer Trine Rein og Christian Ingebrigtsen for å synge leirsangen «Closer». Du kan strømme sangen fra Wimp eller kjøpe den på Amazon.

Post og pakker:
Din postadresse under leiren vil være
Navn på deltaker
Fossum KM-speidere
Oslo krets
KFUK-KFUM-speidernes Landsleir
c/o Vettre skole
Apelundfaret 2
1392 VETTRE

Lyst til å besøke oss onsdag eller fredag?
Vi har aldri vært på landsleir så nærme noen gang, så endelig er det enkelt for familie å hilse på. Det er alltid hyggelig å få besøk på leir, men husk at du må avtale med en leder på forhånd. Det er ikke alltid det passer med besøk i forhold til programmet. En del av aktivitetene skjer utenfor selve leirområdet vårt. Vi har besøksdager onsdag og fredag. Fredag blir det speidertivoli, og da er det mye å se på i leiren. Du kan laste ned en besøksbrosjyre og se info om parkering. Gruppeområdet vårt er markert med en blink nederst i kartet.T-skjorter:
Vi har bestilt nye t-skjorter. Fossum og Furuset får lik forside, men ulik bakside. Vi får levert dem på leiren, senest tirsdag.

Internett:
Det blir trådløst, gratis internett i enkelte deler av leiren.

Jamboreetreff:
Omtrent halvparten av oss skal på jamboreetreff mandag kl 21. Dette er forberedelse til World Scout Jamboree 2015 i Japan.

For rovere:
Roverne har et variert tilbud av aktiviteter. Rover-trekamp, «Amazing Asker», volleyball-turnering og roverkro er noen eksempler.

For ledere:
Lederprogrammet byr på ulike kort-kurs, seminar med Mikael Andersson, Ledertelt og Lederkro.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med tor@fossumspeider.org eller jo@fossumspeider.org.

Publisering: Jo