Nord 2017: Endrede frister

Informasjonsmøte

En god nyhet til deg som har tenkt deg til Bodø i sommer er at leiren har utsatt både påmeldings- og betalingsfrist. Dermed gjør vi det samme. Det gir deg som ennå ikke er påmeldt litt lenger tid å bestemme deg på. Du kan se de justerte fristene nedenfor. Vi kommer til å sende ut epost til de av dere som skal betale andre priser. Eksempelvis får de som skal delta på arbeidsleir rabatt.

Nye frister for påmelding og betaling
FristLeir inkludert felles flyreiseKun leir, ingen transport
15. februar 2017Frist etterpåmelding (uten reise)
28. februar 2017Kr 2 400Kr 1 500
26. mai 2017Kr 2 300Kr 1 400

Til sommeren setter vandrerne og roverne kursen nordover sammen med Furuset KM-speidere til Norges speiderforbund sin landsleir i Bodø. "Nord 2017" arrangeres 1. - 8. juli. Bodø ligger nord for polarsirkelen, der hvor sola ikke går ned om sommeren. Det blir en intens døgnåpen leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Påmelding Påmeldingsfrist er 15. februar 2017
Pris
Selve leiren koster kr 2 900. (Det vil bli rabatt for familier der minst tre personer fra samme husstand skal være med.) Flyreise tur/retur for de som bestilte det i 2016 koster kr 2 800.

Innbetaling
Innbetalinger gjøres til Stovner KFUK-KFUM-speidere, Oslo, konto 05300309005. Innbetalingene er delt opp. Se tabellen for detaljer.

Nord 2017 Program
Hva er vel en landsleir uten et program, en haik og leirbål det blir snakket om på veien hjem fra leiren? Med midnattssola i tankene skal hele døgnet utnyttes og gi plass til enda mer speiding og spennende aktiviteter.

Patruljene kan velge mellom programkategoriene «litt vilt», «vilt» og «helt vilt». Alle speidere får også delta på en midnattsøkt, og dagen etter får man en hvileøkt. Markedsdag blir det også – da skal alle gruppene bidra med noe gøy.

Haiken vil være delt inn i fire kategorier etter vanskelighetsgrad, og patruljen velger en de mener passer godt for dem. Alle haikene vil være overnattingshaiker og gi patruljen mulighet til å oppleve nordnorsk natur. På haik går speiderne på tur uten voksne ledere. Noen vil foregå i nærheten av leiren, mens andre vil være innen en times kjøretur unna.

På torget vil det ligge kafeer og utsalg, og det vil foregå drop-in-aktiviteter. Det skal også være en liten scene her med små og store innslag av kultur og underholdning. Første og siste fredagen på leir er det stort leirbål og show for alle på leirens hovedscene.

Familieferie?
Landsleir i Bodø gir også en ypperlig mulighet til å legge familieferien til Nord-Norge. Landsdelen har mye å by på av både natur og aktiviteter. Inspirasjon og ideer kan dere blant annet finne på www.visitbodo.com og www.nordnorge.com. I leirens egen gjesteleir vil det være plass til alt fra telt til bobiler og campingvogner. Til døgnpris vil man få tilgang til både toalett, vann og strøm. Mer om dette tilbudet vil komme på leirens nettsider, nord2017.no.

Roverleir
For rovere som lurer på hva de skal gjøre på leir, har roveretaten svaret: Bli med på roverleiren Døgnvill! Roverne vil holde til på sitt eget leirområde med egen roverkro. Her blir det både servering og underholdning, og ikke minst er kroa et glimrende sted for å få nye venner fra inn- og utland. Roverne vil ha noen maur-oppgaver i løpet av leiren.

Roverleiren vil selvsagt også få et helt vilt program med egne aktiviteter, hvor både rovere i roverleiren og rovere i gruppene kan delta. Dessuten blir det roverhaik med forskjellige vanskelighetsgrader, fra «helt snilt» til «helt vilt». Ellers vil roverne i roverleiren også bidra med roverhjelpen. Dette er noen enkeltøkter med stabsarbeid i løpet av leiren, og i påmeldingen får man ønske hvilken etat man har lyst til å arbeide i. Rovernes mat vil bli servert i stabsmessa.

Mer info
nord2017.no
facebook.com/nord2017
@nord2017

Vær beredt for en helt vill opplevelse – velkommen til Bodø sommeren 2017!Tekst: Tor og Jo, publisering: Jo