Futura2018: Viktig å viteSist oppdatert 17. juni 2018


REISE TIL LEIREN

Avreise
De aller fleste av oss reiser samlet fredag 29. juni. Vi samles ved møtepunktet på Oslo S senest kl 0730. Møtepunktet finner du sentralt plassert i hovedhallen. Ha på speiderskjerf og -skjorte hvis du har. Avtal gjerne med hverandre så dere kan kjøre flere til stasjonen. (Trenger dere telefonnummer til andre kan vi videreformidle.)

Niste
Ta med mat og drikke til hele reisen. Første måltid blir i leiren fredag ettermiddag/kveld.

Reiserute
Tog 0802 Oslo S - Trondheim S 1431
Buss 1510 Trondheim S - leirområdet 1540


KONTANTFRI LEIR

Armbånd
På landsleiren Futura 2018 tar vi i bruk framtidsrettet betaling som er fri for kontanter. I kiosker, kafeteriaen og i Speiderbutikken m.m. vil det kun være mulig å betale via leirens kontantfrie betalingsløsning. Cashless-armbåndet erstatter vanlige betalingskort og kontanter som betalingsmiddel. Alle fra Stovner som skal være med hele uka fikk armbåndet sitt sammen med leirmerket før leiren.

Cashless
Leirdeltagerne fyller penger på armbåndet via websiden cashless.no før avreise hjemmefra. Det blir også ladestasjoner på leiren. Dersom det er penger igjen på armbåndet når leiren er slutt kan beløpet refunderes ved å følge en enkel rutine. Det vil også være mulig for gjester å kjøpe armbånd i leirens servicetorg. Betaling skjer ved å holde armbåndet opp mot kassen etter anvisning fra betjening. Hver gang man betaler for noe vil man kunne se hvor mye penger som er igjen i kassens display. Dette er samme system som ble brukt på leiren i Bodø. Var du med der kan du bruke samme konto som i fjor hvis du ønsker. Les mer om Cashless på Futura 2018.


HELSEOPPLYSNINGER

Foresatte må sørge for at lederne får tilstrekkelig helseopplysninger om vandrerne. Eksempler er medisinering, allergier eller andre helseplager. Vi får bare tatt hensyn til det vi kjenner til.

Rovere, ledere og stab over 16 år må selv vurdere hvem og hva de for egen sikkerhet ønsker å dele av forebyggende informasjon med andre speiderledere. Når offentlig helsetjeneste oppsøkes er det viktig at du har riktig informasjon om bl.a. pårørende. Vi vil derfor sterkt anbefale at alle har oppdatert informasjon i den portalen det offentlige bruker, kjernejournalen.


DAGENS LEDER

På reisen og under hele leiren kan du alltid nå "Dagens leder" på 4048 7088. Dette er ansvarlig leder. Rollen går på rundgang mellom lederne.


HJEMREISE

Lørdag 7. juli 2018
Tog 0857 Hell - 0932 Trondheim S
Tog 0945 Trondheim S - 1545 Hamar
Tog 1607 Hamar - 1726 Oslo S
Tekst og publisering: Jo