Joti 2018: Chat

Scoutlink chat

Webchat:
Du kan chatte med andre speidere på Scoutlinks webchat.

Nickname:
Dette er navnet du vises med for de andre. Det er helt ok at bruker fornavnet ditt. Husk at du ikke bruker hele navnet ditt eller noe annet som gjør at du kan identifiseres. (Vi vet aldri hvem vi egentlig snakker med.)

Channel selection:
I menyen velger du "#scandinavia" eller en annen kanal du vil starte med. For å se tilgjengelige kanaler kan du skrive "/list" for å se en liste over alternativene. For å joine (bli med i eller skifte til) en kanal skriver du "/join #kanalnavn".

JID:
Vår JID (JOTA-JOTI ID code) 5NO23B kan du dele med andre speidere, og du kan få deres JID. Koden sier noe om hvilken region og hvilket land speiderne er fra.

5NO23B

Nettvett:
  • Ikke gi ut personlig informasjon. Det er ok at du oppgir fornavnet ditt, alder, speidergruppe og at du er fra Oslo. Ikke oppgi hele navnet ditt, adresse eller hvor vi holder til på Joti. Årsaken til det er at du aldri vet hvem du egentlig snakker med.
  • Det er helt ok å dele JID 5NO23B.
  • Opplever du noe ubehagelig, si fra til en leder.
  • Ikke spam kanaler eller personer. Hvis du skriver mange meldinger rett etter hverandre eller bare skriver rare tegn kan de som styrer chatten kaste oss ut. Både deg og vi andre som er tilkoblet fra samme sted. Da ødelegger du altså ikke bare for deg selv, men for oss andre også.
  • Scoutlink har regler og måter å ivareta sikkerheten på.
JampPuz
Jamboree Puzzle er å utveksle JID med de speiderne du snakker med. Vi har skjemaer du kan bruke for å logge hvem du snakker med. Poenget med JamPuz er ikke snakke med flest mulig, men nettopp det å snakke sammen. Har du lyst kan du også spille bingo. Vil du ha flere tips kan du se på denne siden på engelsk. Vi har skrevet ut de ulike dokumentene.


Scoutlink

Publisering: Jo