Forslag til jubileumsmerke Stovner KM-speidere 50 år

Bakgrunnsfargen her er ment å være "speiderskjorte-grønn". Det gjør det lettere å vurdere hvordan ulike farger ser ut hvis de brukes i et merke på skjorta.

Motiv? Farger? Tekst?

Du inviteres herved til å mene noe om motiv, tekst og farger. Eller merket generelt. Planen er å lage et stoffmerke vi kan ha på speiderskjorta i jubileumsåret 2022. I tillegg kan merket brukes som logo på nett og under jubileumsarrangement.

Mener du noe? Send gjerne synspunkter til jo@stovnerspeider.no eller stovner@stovnerspeider.no slik at alle ledere og rovere kan se det. Eller kanskje du har et forslag selv til et jubileumsmerke?

Her er forslag 1 til jubileumsmerke:

Motiv

Noen av de beste speiderminnene mine er fra god stemning rundt et bål i skogen. Derfor har jeg valgt det som utgangspunkt for motivet. Nullen i 50 kan ses på som en fullmåne. Eller som en sol ved solnedgang. Bakgrunnsfargen i forslaget kan assosieres med himmelfargen ved solnedgang.

Hvorfor har 5-tallet striper? Tanken er at fargen skal være midt mellom bakgrunnsfargen og hvit. Slik at 0 er mer fremhevet enn 5. For å begrense antall farger (tråder) i stoffmerker er en måte å gjør det på å sy striper i en annen farge. Kan godt være at det teknisk vil bli løst annerledes.

Fargevalg

De offisielle fargene til Norges KFUK-KFUM-speidere:

Logofarger
Sekundærfarger + svart og hvit
Skjerffarger

I forslaget til jubileumslogo er tre av "forbundsfargene" brukt pluss en ny. Disse fargene er såpass forskjellige fra skjerffargene at de ikke så lett forbindes med noen bestemt arbeidsgren. Den nye fargen har en slags historisk link fordi det er en farge som ble brukt rundt 1972. Som bakgrunnsfarge har den god kontrast til den grønne speiderskjorta.

Tekst

Det viktigste å få frem er at Stovner KM har drevet speiderarbeid i 50 år fra 1972 til 2022. Alt dette står med uthevet skrift. Litt mindre tydelig står navnene på de opprinnelige gruppene, Fossum og Vestli. Disse er med fordi vi størstedelen av tiden har hett noe annet enn Stovner.

1. Fossum KFUM var første ute i 1972. Året etter kom Vestli 1 KFUK. Disse slo seg sammen til Fossum KFUK-KFUM-speidere i 2002. Stovner KFUK-KFUM-speidere har vi hatt som navn siden 2015.


...noen flere fargevarianter


Jo | Sist redigert 22.5.2021