Kretsleir 2021: Påmeldingsfrist 23. aprilFredag 23. april 2021

Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (5.–10. trinn), rovere og ledere

Oppdatering 9. mai 2021:

Betalingsfristen utsettes til 7. juni for hele beløpet. Det sendes ikke ut faktura, så se betalingsinformasjon lenger ned i denne artikkelen.

Leirledelsen har varslet at de tar beslutning ca 2. juni for om det blir leir eller ikke. Vi informerer dere så snart vi vet noe mer!


Vi er optimister og krysser fingrene for at det lar seg gjøre å dra på leir i slutten av juni. Ingen vet ennå hvordan smittesituasjonen vil være da. Men vi håper at samfunnet trinn for trinn kan åpnes opp igjen slik at leiren blir noe av.

Nordtangen speidersenter har en stort utendørsområde. Det gjør at vi kan spre oss godt utover. Siden vi var der sist har det kommet et nytt sanitærbygg. Leiren vil ha fokus på hygiene, smittevern og å holde stor nok avstand.


Infomøte 19. april kl 19:
Mandag i samme uke som det er påmeldingsfrist inviterer vi speidere og foreldre til et møte hvor vi snakker om leiren. Her kan du få høre mer om hvordan det er å være på leir, og du kan spørre oss hvis du lurer på noe.

Her er bilder fra noen av de tidligere leirene vi har vært på:
Hva:
Kretsleir for Oslo krets av Norges KFUK-KFUM-speidere.

Hvor:
Nordtangen speidersenter som ligger nord for Gran på Hadeland.

Når:
Søndag 20.–fredag 25. juni 2021. Dersom du har behov for å starte senere eller slutte tidligere er det mulig. I påmeldingen angir du nøyaktige datoer.

Pris:
Deltaker kr 2 100,-.
Det gis familiemoderasjon. Fra og med speider to i familien er prisen kr 1 800,-.
Døgnpris kr 600,-.
Transport kommer i tillegg. Dersom leiren ikke kan arrangeres grunnet smittevernhensyn og blir avlyst, vil innbetalinger bli refundert. Dersom en deltaker på leiren blir forhindret fra å være med går eventuelle utgifter på den enkeltes reiseforsikring.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Påmelding:
Frist for påmelding er fredag 23. april 2021. Klikk på "Påmelding" i starten av denne siden for å komme til påmeldingsskjemaet.

Betaling:
Betaling for leiren deles i to like halvparter. 1. betaling har frist 7. mai. 2. betaling har frist 7. juni. Du betaler til konto 0530 03 09005. Stovner KFUK-KFUM-Speidere, Oslo.

Transport:
Hver familie eller kohort sørger for transport selv. Er det mulig å kjøre privatbil er det raskeste reisemåte. Ikke alle familier har mulighet til dette. Dersom dere som skal kjøre selv kan tenke dere å ta med en eller flere andre speidere fra Stovner er det fint hvis dere angir det i påmeldingsskjemaet.

Hvis du reiser kollektivt har du flere muligheter. På entur.no kan du søke deg frem til beste alternativ og kjøpe billetter. Bussholdeplassen nærmest leiren heter "Nordtangen". Foreløpig vet vi ikke når på søndag 20. juni deltakerne bør være på plass i leiren. Reisetidene på entur.no er heller ikke ferdig spikret så langt frem. Det kommer ofte en omlegging av tog- og busstider i juni hvert år.

Her er et par reiseforslag:
  • T-bane 4/5 fra Stovner til Grorud. Buss 126 fra Grorud til Nordtangen. Dette er enkleste og raskeste kollektive reisemåte. Ulempen er at det er få slike avganger.
  • T-bane 4 fra Stovner til Økern. Buss 23 fra Økern til Grefsen stasjon. Tog L3 fra Grefsen stasjon til Jaren stasjon. Buss 126 fra Jaren stasjon til Nordtangen.Aktiviteter:
På leir opplever vi overnatting i telt, samarbeid om bygging av leirplass og felles matlaging ute. Det er morsomme leirbål og aktiviteter som kanopadling, ballturneringer, førstehjelp, haik, bading og nevenyttighet.

Endringer:
Vi forventer at det frem mot leiren kan komme flere justeringer. Koronapandemi og smittesituasjon endrer seg stadig. Vi forholder oss til anbefalinger fra myndigheter og forbund.

Spørsmål?
Skulle du ha noen spørsmål om leiren er det bare å spørre lederen din!

Om Nordtangen:
Du kan lese om Nordtangen på forbundets sider.

Foto og publisering: Jo | Oppdatert 9.5.2021