Utstyrsliste sommerleir


På deg:
Stovner KM-speideres T-skjorte
Speiderskjerf og -knute
Langbukse eller shorts (avhengig av temperatur)

Merking:
Det er viktig at du merker alt du tar med av klær og utstyr. At du vet hva du har med er ikke nok. Andre må også vite hva som er ditt. Er noe umerket blir det fort problemer når flere enn deg har med det samme. Da kan klær og utstyr lett blandes. Plutselig har noen pakket ned andres klær i sin sekk, og så finner ikke de andre det de mangler.

Pakking av sekk:
For speidere som ikke er vant til å dra på leir er det fint å få hjelp av foreldre til å pakke sekken. Men det er viktig at ikke foreldrene pakker sekken for speideren! Det holder ikke at en speider har blitt fortalt hva som er med. Speideren må pakke alt utstyret selv. Det hjelper lite at «snille» foreldre pakker det som står på listen dersom speideren ikke husker hva som er pakket eller hvor det ligger. Selvgjort er velgjort 😊.

Ryggsekk
Dagstursekk
Denne kan du bruke når du skal rundt i leiren. Husk at den må være stor nok til å romme både litt varmt tøy, badetøy, håndkle, regntøy, niste, drikke, solkrem, solhatt, litt patruljeutstyr og skrivesaker. Hvis det blir ustabilt vær kan det hende vi samme dag må ha med klær både til regnvær og til varm sommersol med bading.
Sammenleggbar bag
Det er lurt å ta med et par sammenleggbare bager i sekken. (IKEA-poser fungerer godt. De tar liten plass.) Disse kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da ekstra sted å oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan til eksempel oppbevare skittentøy der. Når du skal på haik har du et sted å lagre alt du ikke bærer med deg i ryggsekken.

Sovepose
Liggeunderlag

Regnjakke og -bukse
NB! Må være av kraftig type. Viktig!

Du trenger minst to par gode, allerede inngåtte sko. Et av parene kan gjerne være fjellstøvler. Vi kommer til å gå mye hver dag. Vi vet lite om hvilket vær det blir, så du må også ha med slagstøvler. Hvis vi får finværet vi håper på er det lurt å ta med sandaler også.
Gummistøvler
Joggesko
Fjellstøvler eller gode sko til å gå på haik
Sandaler

Speiderskjorte
Jakke
Vindjakke
Genser
Varm ullgenser
Ull-longs
Lue
Skjerf
Vanter eller votter
Langbukse eller shorts (motsatt av hva du har på deg på reisen)
Badetøy
T-skjorter
Undertøy
Sokker

Såpe
Tannbørste
Tannkrem
Håndkle

Flat tallerken
Dyp tallerken
Kniv, skje og gaffel
Kopp
Drikkeflaske

Lommelykt
Speiderkniv
Myggmiddel
Solkrem
Solbriller
Caps eller solhatt
Skrivesaker

Hvis du har og vil ta med:
Reiselader
Myggnetting
Termos (for varmt vann til middag på haiken)
Sysaker
Leirbålskappe
Kamera

Mobil og annen elektronikk:
Husk at elektronisk utstyr lett kan bli ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ta med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken.


Foto: Tor, publisering: Jo