Troppsleir 2021: Påmeldingsfrist 13. juniSøndag 13. juni 2021

Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (5.–10. trinn), rovere og ledere

Vi vil på leir, selv om kretsleiren ble avlyst! Vi arrangerer vår egen troppsleir på Nordtangen, samme sted som kretsleiren skulle vært. Du får oppleve å bo i telt, lage mat ute, leirbål, badmington, toving, pionering, flaggheising, kubb og kanopadling.

Husk at det er leirmøte mandag 14. juni kl 18 i Fossum kirke. Da skal vi pakke klart leirutstyret vi skal ha med oss.

Hva:
Troppsleir for Stovner KFUK-KFUM-speidere.

Hvor:
Nordtangen speidersenter som ligger nord for Gran på Hadeland.

Når:
Lørdag 19.–tirsdag 22. juni 2021. (Legg merke til at vi starter en dag før og slutter flere dager tidligere enn den opprinnelige kretsleiren.) Dersom du har behov for å starte senere eller slutte tidligere er det mulig. I påmeldingen angir du nøyaktige datoer.

Lørdag 19.6 kl 1000 blir det felles oppmøte ved Fossum kirke for alle som skal kjøre privatbiler. Her er det også mulig for de som reiser kollektivt å levere bagasjen sin for å slippe å ta med den selv. Vi leier en varebil for å transportere leirutstyret.

Tirsdag 22.6 er det klart for å hente deltakerne på Nordtangen ca kl 17. Vi legger det til ettermiddagen slik at foreldrene har mulighet til å kjøre etter jobb.

Pris:
Leiren koster kr 1 100,-. Det gis familiemoderasjon. Fra og med deltaker nummer to er prisen kr 1 000,-
Døgnpris er kr 500,-.
Transport kommer i tillegg. Dersom en deltaker på leiren blir forhindret fra å være med går eventuelle utgifter på den enkeltes reiseforsikring.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Påmelding og betaling:
Frist for påmelding og betaling er søndag 13. juni 2021. Klikk på "Påmelding" i starten av denne siden for å komme til påmeldingsskjemaet. Selv om du var påmeldt kretsleiren må du melde deg på igjen slik at vi får bekreftet hvem som vil være med på troppsleiren.

Vi sender ikke ut faktura, så du må legge inn betaling til konto 0530 03 09005. Stovner KFUK-KFUM-Speidere, Oslo.


Transport:
Hver familie eller kohort sørger for transport selv. Er det mulig å kjøre privatbil er det raskeste reisemåte. Ikke alle familier har mulighet til dette. Dersom dere som skal kjøre selv kan tenke dere å ta med en eller flere andre speidere fra Stovner er det fint hvis dere angir det i påmeldingsskjemaet. (Vi tror at det er en speider og en leder som ønsker å sitte på hos andre.)

Hvis du reiser kollektivt har du noen få muligheter. På entur.no kan du både søke opp reisealternativer og kjøpe billetter. Togstoppet Nordtangen er nedlagt og ingen tog stopper der. Bussholdeplassen nærmest heter Nordtangen. Det går også an å avtale at du blir hentet på Gran stasjon hvis du tar togen dit.

Et eksempel lørdag 19. juni: Buss 120 Grorud T kl 1353 fra Stovner, på Romsåsfoten kl 1357. Buss 126 Dokka kl 1410 fra Romsåsfoten, på Nordtangen kl 1519.Merking av alt du har med deg:
Det er viktig at du merker alt du tar med av klær og utstyr. At du vet hva du har med er ikke nok. Andre må også vite hva som er ditt. Er noe umerket blir det fort problemer når flere enn deg har med det samme. Da kan klær og utstyr lett blandes. Plutselig har noen pakket ned andres klær i sin sekk, og så finner ikke de andre det de mangler.

Pakking av sekk:
For speidere som ikke er vant til å dra på leir er det fint å få hjelp av foreldre til å pakke sekken. Men det er viktig at ikke foreldrene pakker sekken for speideren! Det holder ikke at en speider har blitt fortalt hva som er med. Speideren må pakke alt utstyret selv. Det hjelper lite at «snille» foreldre pakker det som står på listen dersom speideren ikke husker hva som er pakket eller hvor det ligger. Selvgjort er velgjort 😊.

Ryggsekk
Sammenleggbar bag
Det er lurt å ta med en sammenleggbare bage i sekken. (IKEA-pose fungerer godt. Den tar liten plass.) Denne kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da ekstra sted å oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan til eksempel oppbevare skittentøy der.

Sovepose
Liggeunderlag

Regnjakke og -bukse
NB! Må være av kraftig type. Viktig!

Gummistøvler
Joggesko
Sandaler?

Speiderskjorte, skjerf og knute
Jakke
Vindjakke
Genser
Varm ullgenser
Ull-longs
Lue
Skjerf
Vanter eller votter
Langbukse eller shorts (motsatt av hva du har på deg på reisen)
Badetøy
T-skjorter (inkludert Stovner-T-skjorte)
Undertøy
Sokker

Såpe
Tannbørste
Tannkrem
Håndkle

Flat tallerken
Dyp tallerken
Kniv, skje og gaffel
Kopp
Drikkeflaske

Lommelykt
Speiderkniv
Myggmiddel
Solkrem
Solbriller
Caps eller solhatt
Skrivesaker

Hvis du har og vil ta med:
Reiselader
Myggnetting
Sysaker
Leirbålskappe
Hengekøye
Fiskestang
NB! Det er vasspest (svært uønsket undervannsplante) i Jarenvannet. Denne er helt ufarlig for oss, men det er viktig at at alt utstyr som har vært i kontakt med vannet vaskes godt før det kan brukes i andre vann og elver. Dette for å forhindre spredning.
Kamera

Mobil og annen elektronikk:
Husk at elektronisk utstyr lett kan bli ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ta med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken.

Meny:
Til middag blir det grillmat, fisk i folie og taco. Brødmat til de andre måltidene er inkludert.
NB! Vi ber om at ingen tar med nøtter, peanøtter eller snacks/turmiks som inneholder dette. Vi har deltakere som har nøtteallergi som blir ekstra alvorlig nå i virkning sammen med pollen.

Spørsmål?
Skulle du ha noen spørsmål om leiren er det bare å kontakte troppsleder harald@stovnerspeider.no. Eller spør en annen av lederne dine.

Om Nordtangen:
Du kan lese om Nordtangen på forbundets sider.

Foto: Tor, foto og publisering: Jo | Oppdatert 18.6.2021