Gnist 2022: Forhåndsinfo


Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (som har gått ut 5. trinn og har vært med på overnattingstur tidligere), rovere og ledere.

Hva:
"Gnist 2022" – landsleir for Norges KFUK-KFUM-speidere, forbundet vårt.

Hvorfor:
På landsleir opplever du ekte leirliv sammen med patruljen, gruppen og tusenvis av andre speidere. Vi fra Stovner skal ha felles leir med Furuset-speiderne. Du vil få bo i telt, bygge leirplass, lage mat ute, delta på leirbål, dra på spennende haik og få nye venner. Det vil bli spennende oppgaver, leirsanger, utforsking av leirområdet, pionering av store byggverk, og mange kule leiraktiviteter som hører til på en speiderleir. Landsleir arrangeres bare hvert fjerde år, og er noe av det største du kan oppleve som speider. Dette vil du ikke gå glipp av!


Her er en minne-video fra forrige landsleir som Tomas har laget. Mange fra Stovner er med!

Hvor:
Forsand er et tettsted i Sandnes kommune i Rogaland, som ligger på sørsiden av Lysefjordens munning.Når:
Lørdag 2. – lørdag 9. juli 2021.

Pris og påmelding:
Forbundet har ikke lagt ut pris for leiren ennå. Det kommer info i starten av 2022. Påmelding for Stovner KM-speidere blir trolig i februar eller mars.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deler av deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Foreldreinfo:
På landsleiren får gruppene utdelt sitt eget område. Her bor speiderne i telt sammen med gruppen sin, og all mat lages ute hos gruppene, ofte på bål eller gassapparat. I løpet av dagene deltar speiderne på ulike aktiviteter på leirområdet, de får være med på store og små leirbål, med sang og underholdning, og de får bevege seg rundt på leirområdet. På leiren deltar speiderne på en haik, som vil si en overnatting utenfor leirområdet. Påmelding gjøres direkte til speidergruppen og speiderne reiser sammen med gruppen.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Jo Rimstad, jo@stovnerspeider.no. Eller spør lederen din.

Mer info:
gnist2022.no
instagram.com/gnistforsand/
facebook.com/Gnist-Forsand-2022


Foto: kmspeider.no, Tomas Liberg Foshaugen og Harald Undheim. Publisering: Jo