Gnist 2022: Forhåndspåmelding 2.1.2022Søndag 2. januar 2022

Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (som har gått ut 5. trinn og har vært med på overnattingstur tidligere), rovere og ledere.

Oppdatert: 5.1.2022

Hva:
"Gnist 2022" – landsleir for Norges KFUK-KFUM-speidere, forbundet vårt.

Når:
Lørdag 2. – lørdag 9. juli 2021.

Forløpig påmelding:
For at vi skal kunne planlegge ønsker vi at alle som tenker å være med på leiren fyller ut foreløpig påmelding. Frist er 2. januar 2022. (Vi håper å ha best mulig oversikt over potensielle deltakere til ledermøtet som skal være dagen etter.)

Hvorfor bli med?
På landsleir opplever du ekte leirliv sammen med patruljen, gruppen og tusenvis av andre speidere. Vi fra Stovner skal ha felles leir med Furuset-speiderne. Du vil få bo i telt, bygge leirplass, lage mat ute, delta på leirbål, dra på spennende haik og få nye venner. Det vil bli spennende oppgaver som bygging av modellfly, leirsanger, utforsking av leirområdet, pionering av store byggverk, og mange kule leiraktiviteter som hører til på en speiderleir. Landsleir er noe av det største du kan oppleve som speider. Dette vil du ikke gå glipp av!


Her er en minne-video fra forrige landsleir som Tomas har laget. Mange fra Stovner er med!

Hvor:
Forsand er et tettsted i Sandnes kommune i Rogaland, som ligger på sørsiden av Lysefjordens munning.Pris:
Leirkontingenten er den største kostnaden. I tillegg kommer bussreise hvis du vil være med på fellestransporten. Vi vet ikke pris for bussturen ennå. Den vil avhenge av hvor mange vi blir. En gjetning er kr 800 for tur/retur.

Leirkontingent:
Deltaker kr 2 700,-.
Deltaker fra og med andre familiemedlem kr 1 900,-.

Reise:
Felles reise til og fra leiren blir med buss. Direkte mellom Oslo og leirområdet. Det er viktig for oss å få forhåndspåmelding fra alle som tror de blir med på leir og på busstransport. Da vet vi hvor mange vi skal planlegge transport til. Vi samarbeider med de to andre speidergruppene i Groruddalen, Furuset og Høybråten. Kanskje leier vi buss sammen.

Endelig påmelding:
Påmelding for Stovner KM-speidere blir i februar eller mars.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deler av deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Pandemi:
I 2020 var den opprinnelige planen vår å delta på kretsleir. På grunn av pandemien ble den leiren avlyst. I stedet arrangerte vi fra Stovner vår egen lille troppsleir. Vi kommer også i år til å tilby en alternativ leir kun for Stovner dersom landsleiren blir avlyst. Denne vil foregå innenfor samme datoperiode, men ikke nødvendigvis hele uka.

Siste landsleir kun for Norges KFUK-KFUM-speidere:
Gnist 2022 blir sannsynligvis den siste gangen vi arrangerer landsleir kun for vårt speiderforbund. I 2025 blir det felles landsleir for Norges KFUK-KFUM-speidere og Norges speiderforbund! Det blir spennende med felles leir for alle speiderne i Norge.

Foreldreinfo:
På landsleiren får gruppene utdelt sitt eget område. Her bor speiderne i telt sammen med gruppen sin, og all mat lages ute hos gruppene, ofte på bål eller gassapparat. I løpet av dagene deltar speiderne på ulike aktiviteter på leirområdet, de får være med på store og små leirbål, med sang og underholdning, og de får bevege seg rundt på leirområdet. På leiren deltar speiderne på en haik, som vil si en overnatting utenfor leirområdet. Påmelding gjøres direkte til speidergruppen og speiderne reiser sammen med gruppen. Det vil være mulig for foreldre å besøke leiren.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Jo Rimstad, jo@stovnerspeider.no. Eller spør lederen din.

Mer info:
gnist2022.no
instagram.com/gnistforsand/
facebook.com/Gnist-Forsand-2022


Foto: kmspeider.no, Tomas Liberg Foshaugen og Harald Undheim. Publisering: Jo