Gnist 2022: Om leiren


Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (som har gått ut 5. trinn og har vært med på overnattingstur tidligere), rovere og ledere.

Oppdatert: 27.2.2022

Korona og leir:
Vi forstår at noen av dere kan være usikre når det gjelder påmelding og hvordan leiren blir. Det skal være trygt og sikkert å delta på landsleiren for deltakere, stab og andre besøkende. Vi følger til enhver tid retningslinjene til Folkehelseinstituttet og Landsrådet for barne- og ungdomsorganisasjoner, gjeldende nasjonale restriksjoner, lokale restriksjoner for Sandnes kommune, og gjør vurderinger i samråd med deres anbefalinger. Se også KFUK-KFUM-speidernes generelle koronaveileder. Dersom leiren skulle bli avlyst vil du få refundert leirkontingenten.

Foreldremøte:
Mandag 7. mars kl 19 i Fossum kirke. På dette informasjonsmøtet for foreldre og speidere kan du spørre om det du lurer på om leiren.

Hva:
"Gnist 2022" – landsleir for Norges KFUK-KFUM-speidere, forbundet vårt.

Når:
Avreise lørdag 2. juli kl 0730 fra et sentralt sted i Oslo. Hjemkomst til samme sted lørdag 9. juli ca kl 2030.

Felles bussreise:
Alle som ønsker kan være med på felles bussreise for Oslo krets. Prisen er kr 1 300,- – 1 400,-. Det er samme pris uavhengig om du vil være med en eller begge retninger. Reise bestiller du samtidig med påmeldingen.

Hvis du vil organisere reise selv:
Vil du reise på egenhånd er alternativer å fly, ta tog eller kjøre bil. Det vil være mulig å ta buss fra enten Stavanger togstasjon/bussterminal eller fra Stavanger lufthavn Sola direkte til leiren. Pris kr 100,- hver retning.

Betaling:
Vi sender ikke ut faktura, så du må legge inn betaling til konto 0530 03 09005. Stovner KFUK-KFUM-Speidere, Oslo. Betalingen deles i to. Senest 16. mai betales kr 1 500,-. Senest 15. juni betales resten.

Priser:
Leirkontingent for ordinær deltaker er kr 2 700,-. Det gis familiemoderasjon når første deltaker betaler fullpris. Fra og med 2. familiemedlem koster leiren kr 1 900,-. Det er egne priser for maur, ledere og stab. Bussreise koster kr 1 300,-.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deler av deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Utstyrsliste:
Vi har laget en utstyrsliste så du kan få tips til hva du bør ha med deg på leir.

Forsikring:
Alle deltakere må være dekket av reiseforsikring. Det er ikke nok at forsikringen gjelder under selv leiren. Den bør gjelde allerede fra når du betaler. Slik at du kan få tilbake pengene dersom du skulle bli syk.

Hvorfor bli med?
På landsleir opplever du ekte leirliv sammen med patruljen, gruppen og tusenvis av andre speidere. Vi fra Stovner skal ha felles leir med Furuset-speiderne. Du vil få bo i telt, bygge leirplass, lage mat ute, delta på leirbål, dra på spennende haik og få nye venner. Det vil bli spennende oppgaver som bygging av modellfly, leirsanger, utforsking av leirområdet, pionering av store byggverk, og mange kule leiraktiviteter som hører til på en speiderleir. Landsleir er noe av det største du kan oppleve som speider. Dette vil du ikke gå glipp av!


Her er en minne-video fra forrige landsleir som Tomas har laget. Mange fra Stovner er med!

Hvor:
Forsand er et tettsted i Sandnes kommune i Rogaland, som ligger på sørsiden av Lysefjordens munning.Foreldreinfo:
På landsleiren får gruppene utdelt sitt eget område. Her bor speiderne i telt sammen med gruppen sin, og all mat lages ute hos gruppene, ofte på bål eller gassapparat. I løpet av dagene deltar speiderne på ulike aktiviteter på leirområdet, de får være med på store og små leirbål, med sang og underholdning, og de får bevege seg rundt på leirområdet. På leiren deltar speiderne på en haik, som vil si en overnatting utenfor leirområdet. Påmelding gjøres direkte til speidergruppen og speiderne reiser sammen med gruppen. Det vil være mulig for foreldre å besøke leiren. Hvis du ønsker å overnatte i leiren kan du booke hotelt.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Jo Rimstad, jo@stovnerspeider.no. Eller spør lederen din.

Mer info:
gnist2022.no
instagram.com/gnistforsand/
facebook.com/Gnist-Forsand-2022


Foto: kmspeider.no, Tomas Liberg Foshaugen og Harald Undheim. Publisering: Jo