Bli med på gruppetur til Kløverrabben 4.–6. november
Mandag 31. oktober kl 20

Vandrere, rovere og ledere
Vandrere (5.–10. trinn) og rovere:
Avreise fredag 4. november kl 1830 fra Fossum kirke. Møte opp i god tid før avreise.
Hjemkomst søndag 6. november ca kl 1400 til Fossum kirke.

Oppdagere, stifinnere og ledere
Oppdagere (1.–2. trinn) og stifinnere (3.–4. trinn)
Avreise lørdag 5. november kl 1000 fra Fossum kirke.
Hjemkomst ved dagstur: Lørdag 5. november ca kl 2000 til Stovner.
Hjemkomst ved overnatting: Søndag 6. november ca kl 1400 til Fossum kirke.Pris:
To overnattinger (vandrere) kr 400,-. Én overnatting (oppdagere og stifinnere) kr 300,-. Dagstur (oppdagere og stifinnere) kr 150,-. Prisen inkluderer lunsj og middag lørdag samt hytteleie.

Betaling:
Alle betaler til speidergruppa sin bankkonto: 05300309005, senest onsdag 2. november.Ta med:
Vi kommer til å være ute i flere timer både lørdag og søndag. Husk klær tilpasset vær og temperatur! Det er veldig vått i området rundt hytta så det er lurt å ha på gummistøvler.
Ryggsekk
Sovepose
Vannavstøtende ytterklær
Varmt utetøy
Skjerf, lue og votter
Støvler eller varme utesko som er vanntette
Innesko (det er kaldt på gulvet i hytta)
Nattøy
Ullundertøy
Annet tøyskift (undertøy, bukse, genser o.a.)
Speiderskjerf
Toalettsaker
Drikkeflaske, tallerken, kopp og spisebestikk (som kan brukes ute)
Lommelykt/hodelykt
Skrivesaker
Sitteunderlag
Refleks (Viktig å ha på refleks på vei til hytta om kvelden!)

Husk å merke tøyet ditt slik at det er lett å vite hvem som eier hva. Spesielt viktig er yttertøy, sko og annet som mange kan ha likt.

Hvis du har:
Speiderskjorte
Speiderkniv
Gamasjer (for å unngå snø i skoene)

Rovere og ledere:
Liggeunderlag (i tilfelle vi ikke har nok madrasser til alle)

Det blir mulighet til å sove ute for vandrere og rovere som har lyst til det – krever ekstra god sovepose og liggeunderlag.

Mat:
Ta med brød og pålegg, ikke matpakker. 3 måltider for de som kommer fredag, 2 måltider for de som kommer lørdag og som overnatter. All brødmat blir felles. Husk brød, pålegg, melk, juice eller annen drikke til maten. Til middag fredag tar du med grillpølser, brød og/eller lomper. Lederne kjøper inn til lunsj og middag lørdag. Ta med noe godteri til lørdagskvelden.

Påmelding:
Påmelding skjer via et Google-skjema. Det er viktig at alle registrerer seg slik at vi får oversikt over hvor mange vi trenger program, mat og transport til. Frist er 2. november kl 20. Hvis du i påmeldingen velger "Send meg en kopi av svarene mine" får du en e-post som bekrefter påmeldingen, og du kan i ettertid endre svarene dine. Trenger du hjelp kan du gjerne spørre lederen din. Eller du kan sende en e-post til jo@stovnerspeider.no.


Transport:
Vi trenger hjelp av dere foreldre til kjøring. Hjem fra dagstur lørdag er det kun foreldre som kjører. De andre reisetidene blir det i tillegg med leder(e). De siste årene har det vært mange som ikke melder seg til transport. Vi bruker mye tid på å ringe til alle foreldre for å sjekke om det er flere som har mulighet til å hjelpe. Fint om alle som har anledning til å kjøre angir det ved påmelding.Kjør europaveien til Klemetsrudkrysset. Sving av til Enebakk, riksvei 155. Følg Enebakkveien inn i Ski kommune. Omtrent 2 km etter kommunegrensa Oslo/Ski er det skilt som viser til Sørmarka og buss-stopp Sørmarka, begge på høyre side av veien. Kløverrabben ligger litt lengre frem og på venstre side. Du ser en trapp som går inn i skogen. Hytta er ikke synlig fra veien og innkjøring til parkeringsplassen er like før en svak høyresving. Siden det er mange som skal parkere er det fint om alle parkerer fornuftig slik at flest mulig får plass. Er det for lite plass er det en sidevei 50 meter lenger fremme på venstre side, her kan det være mulig å parkere. Husk å ha på reflekser, vi skal gå langs og krysse en helt mørk bilvei.

Kart Kløverrabben

Spørsmål?
Skulle du ha noen spørsmål om turen er det bare å spørre lederen din! Du kan også kontakte gruppeleder:
Inger Helen Jensen | ingerhelen[a]stovnerspeider.no | 924 68 430

Om Kløverrabben:
Kløverrabben er Oslo krets sin egen hytte. Den ligger ved Rolandsjøen i Østmarka. Kretsen har egen infoside om hytta.Tekst, foto og publisering: Jo