Hvam 1323: Forhåndsinfo


Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (som har gått ut 5. trinn og har vært med på overnattingstur tidligere), rovere og ledere.

Hva:
Regionleir arrangert av Norges speiderforbund hvor vi kan delta. For Romerike, Fredrikstad, Oslo, Østre Østfold og Vestmarka.

Når:
Lørdag 24. juni–lørdag 1. juli 2023.

Hvor:
Leirstedet ligger ved Hvam videregående skole, Hvamsalléen 30, 2165 Hvam. I underkant av 40 minutters kjøring fra Stovner.Konsept:
Velkommen til Hvam 1323 – en speiderleir for lenge siden. Til et område med mye historie, derfor tar også leiren oss med 700 år tilbake til middelalderen. Til en tid med vekst og optimisme, nye oppdagelser og oppfinnelser, og med sine utfordringer og strev. Preget av stolte riddere, skumle drager, magi, nye oppdagelser og oppfinnelser. I tillegg til et historisk landskap, så finnes det også mange spennende steder å besøke i nærheten.

Program:
Vi skal ha et program som dekker både det historiske, og det mer fantasifulle rundt middelalderen. Her er det rom for det meste, og du kan finne din indre middelalder-karakter enten det er trollmann, bonde, prinsesse eller ridder. Programmet blir en blanding av "vanlige" speideraktiviteter, og mer historisk rettede aktiviteter. Det vil med andre ord bli noe for alle.

Rattus:
Rattus er leirens maskot, og vil dukke opp på banner, merker, skilt og budstikker. Rattus vil også komme med litt informasjon og noen oppgaver både i forkant av leiren og underveis i leiruka.

Pris og påmelding:
Selve leirkontingenten er kr 2 350,-. Vi vet ikke ennå om det gis familiemoderasjon. I tillegg kommer transport av speidere og leirutstyr. Påmelding blir trolig i februar eller mars 2023.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deler av deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Hvorfor leir:
På leir opplever du ekte leirliv sammen med patruljen, gruppa og mange andre speidere. Vi fra Stovner skal ha felles leir med Furuset-speiderne. Du vil få bo i telt, bygge leirplass, lage mat ute, delta på leirbål, dra på spennende haik og få nye venner. Det vil bli varierte oppgaver, leirsanger, utforsking av leirområdet, pionering av store byggverk, og mange kule leiraktiviteter som hører til på en speiderleir.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Jo Rimstad, jo@stovnerspeider.no. Eller spør lederen din.

Mer info:
hvam 1323.no
Leirbudstikke 2

Foto: hvam1323.no og Jo, publisering: Jo