22 OKT 21 OKT Joti 2023: WebchatWebchat:
Du kan chatte med andre speidere på Scoutlinks webchat.

Nickname:
Dette er navnet du vises med for de andre. Det er helt ok at du bruker fornavnet ditt. Husk at du ikke bruker hele navnet ditt eller noe annet som gjør at du kan identifiseres. (Vi vet aldri egentlig hvem vi snakker med.)

Channel selection:
I menyen velger du "#scandinavia" eller en annen kanal du vil starte med. For å se tilgjengelige kanaler kan du skrive "/list" for å se en liste over alternativene. For bli med i eller skifte til en kanal skriver du "/join #kanalnavn".

JID:
Vår JID (JOTA-JOTI ID code) 5NO98P kan du dele med andre speidere, og du kan få deres JID. Koden sier noe om hvilken region og hvilket land speiderne er fra. Hvert sted som er med på Joti har fått en egen kode.

5NO98P


Nettvett:
  • Ikke gi ut personlig informasjon. Det er ok at du oppgir fornavnet ditt, alder, speidergruppe og at du er fra Oslo. Ikke oppgi hele navnet ditt, adresse eller hvor vi holder til på Joti. Årsaken til det er at du aldri vet hvem du egentlig snakker med.
  • Det er helt ok å dele JID 5NO98P.
  • Opplever du noe ubehagelig, si fra til en leder.
  • Ikke spam kanaler eller personer. Hvis du skriver mange meldinger rett etter hverandre eller bare skriver rare tegn kan de som styrer chatten kaste oss ut. Både du og vi andre som er tilkoblet fra samme sted. Da ødelegger du altså ikke bare for deg selv, men for oss andre også.
  • Scoutlink har regler og måter å ivareta sikkerheten på.
JamPuz
Jamboree Puzzle (JamPuz) er en måte å utveksle ID-koder med andre speidere på. Poenget er ikke å snakke med flest mulig, men nettopp det å snakke sammen.

Scoutlink

Foto og publisering: Jo