Hvam 1323: Påmelding
Mandag 24. april kl 20

Vandrere, rovere og ledere
Leiren er for vandrere (som har gått ut 5. trinn), rovere og ledere.

Hva:
Regionleir arrangert av Norges speiderforbund hvor vi kan delta. For Romerike, Fredrikstad, Oslo, Østre Østfold og Vestmarka.

Når:
Lørdag 24. juni–lørdag 1. juli 2023.

Hvorfor leir:
Fordi det er gøy! 😊 På leir opplever du ekte leirliv sammen med patruljen, gruppa og mange andre speidere. Vi fra Stovner skal ha felles leir med Furuset-speiderne. Du vil få bo i telt, bygge leirplass, lage mat ute, delta på leirbål, dra på spennende haik og få nye venner. Det vil bli varierte oppgaver, leirsanger, utforsking av leirområdet, pionering av byggverk, og mange kule leiraktiviteter som hører til på en speiderleir.

Hva kreves for å være med?
Du må ha vært med på en overnattingstur i løpet av det siste skoleåret. På møtene frem til sommeren må du være med akivt slik at du lærer deg nødvendige ferdigheter som å sette opp telt, bygge bord med surringer og bli kjent med leirutstyret vi skal ha med.

Hvor:
Leirstedet ligger ved Hvam videregående skole, Hvamsalléen 30, 2165 Hvam. I underkant av 40 minutters kjøring fra Stovner.Pris:
Leiren koster kr 2 350,- for vandrere og rovere. Leiren gir ikke søskenmoderasjon. Du får en kul leir-t-skjorte og eget leirskjerf. Leirkontingenten skal betales senest 10. mai til speidergruppas konto 05300309005.

Transport:
Fordi leiren ligger så nærme satser vi på å få hjelp fra foreldre til å kjøre privatbiler.

Konsept:
Hvam 1323 blir "en speiderleir for lenge siden". Til et område med mye historie, derfor tar også leiren oss med 700 år tilbake til middelalderen. Til en tid med vekst og optimisme, nye oppdagelser og oppfinnelser, og med sine utfordringer og strev. Preget av stolte riddere, skumle drager, magi, nye oppdagelser og oppfinnelser. I tillegg til et historisk landskap, så finnes det også mange spennende steder å besøke i nærheten.

Program:
Vi skal ha et program som dekker både det historiske, og det mer fantasifulle rundt middelalderen. Her er det rom for det meste, og du kan finne din indre middelalder-karakter enten det er trollmann, bonde, prinsesse eller ridder. Programmet blir en blanding av "vanlige" speideraktiviteter, og mer historisk rettede aktiviteter. Det vil med andre ord bli noe for alle.


Aktiviteter:
Her er en foreløpig oversikt over aktiviteter. Det kan bli endringer.
 • Klatretårn
 • Lysstøping
 • Smiing
 • Fekting
 • Tinnstøping
 • Pil og bue
 • Lefsebaking
 • Lag din egen middelalederlykt
 • Bli en ridder
 • Leirfres
 • Spøkelseshaik
 • Og mye, mye mer
Utstyr:
For å ha det bra på leir må du ha med sovepose, klær til ulikt vær og litt annet. Vi har laget en utstyrsliste for sommerleir.

Støtte:
Økonomi skal ikke være et hinder for å være med på leiren. Er du 26 år eller yngre kan det søkes om å få dekket deler av deltakeravgiften. Du kan også låne eller søke støtte til utstyr. Se oversikten vår over støtte og gratis utlån.

Glimt fra landsleiren vi var på i fjor:


Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Jo Rimstad, jo@stovnerspeider.no. Eller spør lederen din.

Mer info:
hvam 1323.no
Leirbudstikke 3
Foto: hvam1323.no og Jo, publisering: Jo